Inschrijvingen 1ste jaar

Om fysieke wachtrijen aan de schoolpoort te vermijden, werd er in overleg tussen de secundaire scholen van deze regio afgesproken om te starten met een CAR: Centraal AanmeldingsRegister.

Voor de scholen van de scholengemeenschap Kardinaal Cardijn betekent dit dat de leerlingen die zich willen inschrijven voor een 1ste jaar A of B, zich vooraf kunnen aanmelden via https://www.aanmelden.school

Het competentiecentrum en het BuSO Don Bosco Halle hebben geen 1ste jaar A of B en zijn niet opgenomen in het CAR. Je vindt op de websites van deze scholen terug wat je moet doen om in een van deze scholen in te schrijven.

Hieronder vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over het Centraal AanmeldingsRegister:
1. Wanneer kan ik mijn kind aanmelden voor het 1ste jaar in een secundaire school?

Je kan je kind digitaal aanmelden van 28 maart 2022 (14 u.) tot en met 25 april 2022 (14 u.). Het moment waarop de aanmelding gebeurt, speelt geen rol bij de latere toekenning van de plaatsen in de scholen.

Je kan op eender welke computer aanmelden: thuis, bij familie, je buren, in een openbare bibliotheek, een buurthuis, de lagere school… Er zijn lokale partners die je kunnen helpen. Neem contact op met een organisatie in je buurt.

2. Wanneer weet ik voor welke school mijn kind een toegangsticket kreeg?

Het lokaal overlegplatform verwerkt alle aanmeldingen van 25 april tot en met 3 mei 2022. Op 5 mei 2022 worden de toewijzingsberichten per e-mail naar de ouders en de verschillende scholen gestuurd.

3. Is mijn kind automatisch ingeschreven wanneer het een toegangsticket kreeg?

Neen, een aanmelding is geen inschrijving. Wanneer de scholen beschikken over de gegevens van de leerlingen die aan hen werden toegewezen, zullen zij deze leerlingen uitnodigen om in te schrijven. Dit kan omwille van de coronamaatregelen misschien nog niet op de school zelf. In dat geval laat de school weten hoe het inschrijven ook digitaal kan gebeuren.

De inschrijvingsperiode zelf loopt van 5 mei tot en met 2 juni 2022. Leerlingen met een toegangsticket die in deze periode niet werden ingeschreven, verliezen hun voorrang op de leerlingen zonder toegangsticket en kunnen nadien inschrijven zolang er nog vrije plaatsen zijn in de school.

4. Kan ik mijn kind niet meer in een van deze scholen inschrijven als het vooraf niet is aangemeld?

Leerlingen die niet werden aangemeld via het CAR kunnen vanaf 9 mei 2022 in de school van hun keuze terecht voor de vrije inschrijvingen. De scholen houden wel nog tot 2 juni 2022 de plaatsen vrij voor de leerlingen die een toewijzingsticket kregen via de aanmeldingsprocedure. Indien er geen plaats meer is in deze school, wordt de leerling op een wachtlijst gezet.

De vrije inschrijvingen voor het 1ste jaar moeten ook gebeuren via https://www.aanmelden.school

Meer informatie vind je ook terug op: https://www.aanmelden.school/